He tingut l’oportunitat de participar en el Booktour de “Els llops ja no viuen als boscos”, llegint i ressenyant el conte “Supèrbia”. Aquest relat l’encapçala un fragment del clàssic dels Germans Grimm “Hansel i Gretel”. Un conte que llegíem de petits tranquil·lament i que avui, des d’una sensibilitat diferent, que no ens fa ser millors ni pitjors, el trobem una bestialitat.

La solitud d’un nen que no vol tenir moltes joguines, ni regals cars, només vol que l’estimin, que l’escoltin, que s’alegrin del que a ell el fa feliç, és el fil conductor d’aquest relat que ens fa patir quasi des del primer moment. El protagonista ens mostra el seu dia a dia des dels seus ulls d’infant i ens angoixa perquè sabem que al nostre voltant tenim nens que se senten igual de decebuts que ell. I perquè intuïm, a cada frase més, que el relat no tindrà un final feliç, que el seu món, que és el nostre, està ple de llops esperant una presa desprevinguda.

El nostre petit amic, perquè ens el fem nostre de seguida, camina sol per la vida, perquè els que l’han d’acompanyar en el seu camí no saben fer-ho. I en aquest camí fet d’incomprensió i desamor topa tossudament amb un mur que no sap enderrocar i deixa, com van fer Hanser i Gretel, un rastre per saber tornar a casa o perquè els que no han sabut mostrar el seu amor el sàpiguen trobar. Una molla de pa que no sabem si es menjaran els ocells o assenyalarà el camí de tornada.

La següent parada del booktour la trobareu a http://deomises.blogspot.com

 

One thought on “Teresa Saborit, ELS LLOPS JA NO VIUEN ALS BOSCOS, Pagès editors, Lleida, 2016

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s