En aquesta novel·la se’ns mostra la duresa de la vida quan cada circumstància que l’envolta fa que res sigui més senzill. Però potser aquestes dificultats obliguen als que les han d’entomar a treure tot el que porten dins i els fan ser millors. Lluny dels nostres sofàs i dels múltiples ginys electrònics que, se suposa, ens fan la vida més fàcil.

El jove narrador d’aquesta història té una fixació pels nombres primers, que se’ns va mostrant en múltiples circumstàncies, potser és una manera de fugir de la injustícia del món en el que li ha tocat viure, la vàlvula d’escapament que ha sabut trobar.

En un poble perdut, fronterer, de la Hongria comunista, un nen ens explica la seva quotidianitat, el dia a dia d’algú que forma part del grup dels marginats. Fill d’una família estigmatitzada per un passat del qual no es pot parlar i que anem descobrint a bocins al llarg de la novel·la.Sovint passa gana i fred i sent el seu pare que arriba a casa borratxo i intenta no sentir-lo, evadir-se de la impotència d’aquest home que a vegades beu per intentar ser com els altres i d’altres per fugir de la consciència d’aquesta marginalitat.

La cruesa d’aquesta història ens obliga a encarar-nos amb la realitat dels que no tenen res, dels rebutjats, dels que quan es lleven saben que tot encara pot ser pitjor de com va ser ahir.Però s’arrapen a l’instant de tendresa, al somni de viure en un altre lloc on tot sigui més senzill i hi hagi un bon foc per aturar la fred.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s